Melegszendvics a'la Lilu
A szendvics elkészítése rendkívül egyszerű, az eredmény viszont eredeti, furcsa és meglepően finom...
Hozzávalók:
-
kenyér vagy zsömle
-
vaj vagy margarin (a vaj egészségesebb...)
-
sonka (esetleg párizsi...)
-
tejföl
-
melegszendvics sütő gép vagy sütő
Elkészítés
-
a kenyeret, vagy a félbevágott zsömlét megvajazzuk
-
a sonkát, vagy a párizsit ráhelyezzük (érdemes felvágni, mielőtt rátesszük, mert -főleg a sonkát- elég nehéz elharapni...)
-
az elkészült szendicset betesszük a sütőbe
-
néhány percig sütjük (sajt nem kell rá!!!)
-
amikor kész, akkor hideg tejfölt teszünk rá ízlés szerint
-
megesszük
-
Kicsit furán hangzik ez az egész, de a recept feltalálója nem nagyon szereti az olvadt sajtot, de a melegszendicset viszont annál inkább, és ezért még kicsi gyerek korában kipróbálta a nagynénje tanácsára tejföllel a sonkás melegszendicset, ami meglepően ízlett neki!
Ezek után, elsős gimnazistaként megmutatta egyik barátnőjének a furcsa szendvicset és miután -kicsit fanyalogva- megkóstólta, nagyon ízlett neki, és általában a mai napig ilyet esznek, ha melegsszendvicset sütnek... |